"Waschnummer voor den dader fataal"

FOTO'S UIT HET POLITIE ARCHIEF

Hofmeester P. Koorens was op 22 juni 1939 uit Nederlands-Indië teruggekeerd van een reis met het schip Johan de Witt. Het weerzien met zijn vrouw Jeanne, in Pijnackerstraat 4 tweehoog, was "hartelijk en zeer intiem" geweest. Maar later die avond was het goed fout gegaan.
 

Een ruzie, een worsteling en een val van Jeanne. waarbij ze, volgens Koorens. met haar hoofd tegen de
kachel was gevallen en vervolgens overleed. Hij stak haar nog een paar keer met een keukenmes in de borst en zeulde het lichaam naar de keuken waar hij het 'ontleedde'.

In restanten van kleding, vond men het wasserijnummer 273

Met een huurauto ging Koorens de volgende dag koffers kopen. Thuis stopte hij Jeannes ledematen en haar hoofd in een gewone koffer en de romp in een hutkoffer. De buurman hielp hem de zware  hutkoffer - "boeken voor mijn zuster in Deventer" - in de auto te zetten.
 

Na zijn bezoek aan Deventer dumpte hij de hutkoffer bij Barneveld in een door bramenstruiken  overwoekerde greppel. Daar werd de koffer op 10 augustus gevonden. Men sloeg alarm en de opsporingsmachine kwam op gang. In restanten van kleding, ook in de koffer aanwezig, vond men het wasserijnummer 273.

Lees hier het complete artikel als PDF

Delen:

Buurten:
Centrum Jordaan Noord Oost West Zuid
Dossiers:
Politiek
Editie:
Juni
Jaargang:
1998 50
Tijdperk:
1900-1950
Rubriek:
Verhaal