Oproep: Buurtherinneringen

 Het thema van de Open Monumentendagen in 2021 is Buitenbuurten. De stadsbuurten die in 1921 bij Amsterdam werden gevoegd, staan in het zonnetje: Sloten, Watergraafsmeer, Nieuweramstel, Nieuwendam, Ransdorp en Buiksloot. In het kader hiervan is Ons Amsterdam benieuwd naar uw (jeugd)herinneringen. Niet alleen aan deze buitenbuurten, maar aan alle Amsterdamse buurten. Heeft u bijzondere herinneringen aan een bepaalde plek? De mooiste verhalen worden gepubliceerd.

 

We hebben een voorkeur voor herinneringen die nog niet elders gepubliceerd zijn. Is uw verhaal (in een andere vorm) al ergens anders te lezen? Dan vernemen we graag waar. Heeft u een bijzondere foto die uw verhaal illustreert? Waarop uw buurt te zien is? Stuur deze dan vooral mee!  We wensen u veel schrijfplezier en kijken uit naar uw verhalen! U kunt uw herinneringen opsturen naar [email protected] 

Ons Amsterdam zal zorgvuldig met uw verhaal en gegevens omgaan, en nooit iets publiceren zonder uw toestemming. De redactie behoudt zich het recht voor uw tekst ten behoeve van publicatie te redigeren, in te korten, of beide.

 

Eerdere buurtherinneringen:

Herinneringen aan Watergraafsmeer

Leven op het Blauwe Zand

De straten van mijn opa's

Herinneringen aan de Leidsestraat

 

Beeld: Het Erasmuspark, augustus 1965. Collectie Stadsarchief Amsterdam

Delen:

Rubriek:
Actueel

Gerelateerd

Ons Amsterdam verhuist!
Ons Amsterdam verhuist!
Actueel 17 juni 2021
PANORAMAANDAG De Beurs van Zocher
PANORAMAANDAG De Beurs van Zocher
Actueel 14 juni 2021
OA-lezers met korting naar Theaterspektakel Annexaties 1921
OA-lezers met korting naar Theaterspektakel Annexaties 1921
Actueel 9 juni 2021