Markante Amsterdammers

Een prachtig full colour boek over 40 markante Amsterdammers die het stadsbeeld bepaalden

'Amsterdammer zijn’ is een roeping, een bestemming, een onderscheiding, een last en, soms, een eretitel. Je hoeft er niet eens per se in Amsterdam voor te wonen en je hoeft er ook geen Ajacied, wethouder of Jordanese zanger voor te zijn: het is een gevoel dat je krijgt als je ergens ver weg in het buitenland een foto van de grachten in de krant ziet staan, of als je ergens in het voorbijgaan opeens dat snedige accent hoort.

Ons Amsterdam portretteert de Amsterdammers al zeventig jaar, onder de kop ‘Markante Amsterdammers’. Nu is er voor het eerst een selectie uit die portretten in boekvorm beschikbaar. Van de Jordanese zangeres tot de huisarts op de Wallen, van de wethouder tot de handelaar in oude lappen, van de Heineken-directeur tot de kunstschilder op zijn woonboot. We hebben de artikelen bijgewerkt met de kennis van nu en veel nieuw fotomateriaal bij elkaar gezocht. Kortom, een heerlijk én fraai vormgegeven boek over veertig markante personen die het bruisende leven in onze stad door de eeuwen heen mede bepaald hebben.

Met onder meer: Ko van Dijk, Arnon Grunberg, Zwarte Riek, Frits Portielje, Max Tailleur, Joan Blaeu, ‘Haring’ Arie Elpert, Monne de Miranda, Helena ‘Tante Leen’ Polder, Loe Lap, Jan Pieter Heije, Pater van Kilsdonk, Gerrit de Stotteraar - en vele anderen!

€ 29,99

Bestellen Arrow right
Delen: