Het familiealbum - foto's uit het politiearchief

"Nadat de Hoofdcommissaris de deelnemers aan de schietwedstrijd had toegesproken, loste hij het  eerste schot. Hierna werd begonnen met de eigenlijke wedstrijd. (...) De prijsuitreiking vond plaats op 23  november. De winnende ploeg en de persoonlijke kampioen, de agent van politie v.d. Rijn, werden gelukgewenst door de HC.
 

Het gezellig samenzijn werd hierop, na het drinken van een kopje thee en het genot van een rokertje, besloten."  Aldus het verslag in het Tijdschrift van de Amsterdamse Politie van 15 januari 1951. We zeiden het al in de januari-aflevering van deze serie, de fotocollectie van de Amsterdamse politie bevat niet alleen foto's van misdrijven en ongelukken, maar ook van luchtiger gebeurtenissen zoals  bovenstaande schietwedstrijd.
 

Verder zijn de gebouwen van de politie van binnen en van buiten vereeuwigd, alsmede  dienstvoertuigen, jubilea en personeelsfeestjes. Ook waren de politiefotografen met de camera aanwezig bij uitvoeringen van het Politiemannenkoor Euterpe, het Amsterdamsche Politie Muziek  Gezelschap of de Amsterdamsche Politie Toneelvereniging Kunst Verheft.
 

Uiteraard werd de sport niet vergeten. De fotografische dienst maakte opnamen van wedstrijden van de Amsterdamsche Politie Gymnastiek- en Sportvereniging (APGS), waartoe onder meer de zwem-. wandel-, atletiek- en schietafdeling behoorden.

Lees hier het complete artikel als PDF

Delen:

Buurten:
Centrum Jordaan Noord Oost West Zuid
Dossiers:
Amsterdammers Families Kunst en Cultuur
Editie:
September
Jaargang:
1998 50
Tijdperk:
1900-1950
Rubriek:
Verhaal