Herinneringen aan Betondorp: Getrouwd met de buurjongen
In 1960 kwam ik als 7-jarig meisje in Betondorp wonen. Mijn ouders waren allebei in die buurt opgegroeid en hadden elkaar daar ontmoet. Mijn vader woonde in de Schoffelstraat en mijn moeder in de Brinkstraat. Wij woonden in de Weidestraat 8 (aan het plein), dat later na de woningrenovaties rond 1972, Harkstraat 34 werd. Zelfde huis, ander adres.
Ik ging naar de Watergraafsmeerschool en werd lid van gymnastiekvereniging DOC. Ik herinner me dat we veel op straat speelden, dan gingen we onder andere knikkeren, elastieken, rolschaatsen, blikkie-trap en stoepen. Ook gingen we vaak naar de speeltuin aan het Onderlangs. Dan mocht ik wel eens een skelter huren. Boodschappen deden we bij de Spar, de VEGE of op de Brink. Daar zaten slagerij Korrel, kruidenier van der Kaaij en de zuivelwinkel van De Gijsel.
Ik trouwde met mijn buurjongen uit de Harkstraat. Na ons trouwen woonden wij "in" bij mijn opa aan de Duivendrechtselaan. De echte betonnen huizen. Ook toen kreeg je niet meteen een woning. We hebben een jaar ingewoond en kregen toen een urgentiebewijs en snel een eigen huis. Dit jaar zijn wij in september 50 jaar getrouwd.
Caroline Honhoff-Biesma
Beeld: Optocht door de straten van Betondorp met gymnastiekvereniging D.O.C.
Beeld header: Ed en Caroline Honhoff voor de Duivendrechtselaan 137, waar zij inwoonden bij de opa van Caroline.
Meer verhalen en herinneringen aan 100 jaar Betondorp zijn te vinden in het Aprilnummer 2022.

Ontdek Ons Amsterdam
Wil jij alles weten over de fascinerende geschiedenis van Amsterdam?
Abonneer je
Delen: