De Grote Amsterdam Quiz – Zaterdagmiddag 13 juli – De Nieuwe Kerk – Meld je hier aan!

De Grote Amsterdam Quiz is dé kans voor iedereen uit Amsterdam en omstreken om op een vrolijke, speelse en spannende manier zijn of haar kennis van liefde voor de geschiedenis van de stad te delen. 

70 vragen die de hele geschiedenis van de stad beslaan, van de oudste vondsten in de bouwput van de Noord-Zuidlijn tot de huldiging van Ajax op het Museumplein. De vragen zijn verrassend en divers, ze zijn makkelijk en moeilijk, ze bestrijken de hele stad van Ransdorp tot Ruigoord, van IJburg tot de Gaasp. Speels en spannend, maar ook serieus: er is een flinke prijs te winnen en de winnaar wordt De Amsterdamkenner van het Jaar.

De Grote Amsterdam Quiz is een initiatief van Ons Amsterdam, maandblad voor de geschiedenis van Amsterdam. Ons Amsterdam bestaat 70 jaar en viert dat jubileum samen met De Nieuwe Kerk Amsterdam en Het Parool. Voor De Nieuwe Kerk is de quiz de openingsgebeurtenis van Reis in de Tijd, de zomerpresentatie over de geschiedenis van het gebouw en zijn plek in Amsterdam.

ZATERDAG 13 JULI VAN 12.00-16.00 UUR IN DE NIEUWE KERK

Aanmelden gaat via de website van de Nieuwe Kerk: KLIK HIER

Deelname kost € 3,50, plus toegang tot de tentoonstelling reis in de tijd (€ 9,-. Gratis voor museumkaarthouders en houders van een bgl vip-kaart). 

 

Even oefenen?

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Amsterdam. Eind jaren '30 was dat nog niet zo. Wie was toen de grootste 'grootgrutter' van de stad?
a) Fa. W. van Amerongen
b) Fa. P. de Gruijter
c) Fa. Simon de Wit

 

Hoe noemden Amsterdamse Chinezen vroeger de Binnen Bantammerstraat, waar veel Chinese restaurants en logementen waren?
a) Tong Yan Kai
b) Yu Gi Oh
c) Foe Yong Hai

 

Wat was in 1972 de eerste coffeeshop in Amsterdam?
a) Rusland
b) de Bulldog
c) Mellow Yellow

 

‘Makkers, staakt uw wild geraas’ is een regeltje uit ‘Zie de maan schijnt door de bomen’, een bekend Sinterklaaslied. Welke Amsterdammer schreef daarvan de tekst?
a) Jan Pieter Heije
b) J.J. Viotta
c) Jan Schenkman

 

 

Het maandblad Ons Amsterdam bestaat zeventig jaar en viert dat jubileum samen met De Nieuwe Kerk Amsterdam en Het Parool in De Grote Amsterdam Quiz.

Delen: