Het is een ambitieus plan. Om het huidige wereldrecord te verbreken, zal de ploeg van in totaal tien studenten per kinderwagen en benenwagen een route van zeshonderd kilometer af moeten leggen. Na Amsterdam zullen ze Eindhoven, Roermond, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam aandoen om tenslotte weer te eindigen in de hoofdstad. De onderneming wordt gesponsord door Amsterdamse bedrijven, die onder andere het onderstel en de reservewielen van de kinderwagen verzorgen.

Tijdens de actie zijn doorzettingsvermogen en logistiek van groot belang. Daarom wordt om het uur wordt de bezetting van de kinderwagen gewisseld, ‘en dan maar weer dapper voorwaarts achter de kinderwagen’, aldus de Leidse Courant. Er wordt uiteraard ook gewisseld tussen zitten en duwen.

Op donderdag 3 april meldt De Nieuwe Limburger dat de kinderwagen op woensdagmiddag Weert heeft gepasseerd, een Limburgs plaatsje op 155 kilometer van Amsterdam. Een veelbelovend bericht. Maar of de studenten hun tocht hebben voltooid en het wereldrecord daarmee wisten te verbreken, is helaas niet bekend.