Blijkbaar ging het deze maatschappij voor de wind, want de succesvolle architect Gerrit van Arkel (1858-1918) werd gevraagd om aan het Rokin een monumentaal nieuw kantoorpand neer te zetten. Van Arkel, die in 1899 als kandidaat van de Vrijzinnig Democraten in de gemeenteraad was gekozen en zich daar in hoofdzaak met bouwkundige zaken bezighield, ontwierp in de jaren 1890 diverse winkels en woonhuizen. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het gebouw Helios, Spui 15-19, dat in 1896 werd opgeleverd.

Het nieuwe pand voor The Marine aan het Rokin toont, naast allerlei stijlkenmerken, duidelijk verwantschap met het gebouw Helios en het eveneens door Van Arkel ontworpen kantoor van de Eerste Hollandsche Levensverzekeringsbank aan de Keizersgracht (zie Ons Amsterdam oktober 2000). Deze hoekpanden torenen alle drie zelfverzekerd boven de aangrenzende panden uit. Het gebouw Helios is van de drie het meest verfijnd versierd. De versieringen op het kantoor van The Marine zijn veel grover. Aan de voorzijde van het pand, dat toentertijd uitkeek over het water van het Rokin en het daar gelegen pontje, werd bovenin een mozaïek aangebracht met daarin in strakke kapitalen de naam van de maatschappij en daaronder een naïeve afbeelding van een driemaster, waarvan de vlaggen tegen de wind in waaien.

In 1936 dempte men het Rokin. De schipper van het pontje, Roelof Post, werd de eerste autowacht van het parkeerterrein dat daar werd aangelegd. The Marine was er toen al niet meer gevestigd. In 1919 trok het in bij een andere verzekeringsmaatschappij, de Nederlandsche Lloyd, Herengracht 260-266. Beide maatschappijen bestaan ondertussen niet meer, maar tot in lengte van jaren zal op het Rokin de herinnering aan The Marine Insurance Company Limited levend worden gehouden. Het pand staat op de rijksmonumentenlijst.

Header: Rokin 67, 69, 71, 73, op nummer 69 Gebouw 'The Marine' van architect
G.A. van Arkel, 1918. Atelier J. Merkelbach Stadsarchief Amsterdam