nieuws

Afscheid van een top-burgemeester

Cover Eberhard sept 2013Het zal u niet zijn ontgaan: op 18 december maakte burgemeester Eberhard van der Laan bekend dat hij door zijn ziekte gedwongen was per direct zijn werkzaamheden te staken. 
In ons themanummer uit 2005 over Amsterdamse burgemeesters figureerde hij nog niet, want pas in 2010 trad hij aan. Maar als we nu nog eens onze enquete van toen (onder historici, politici en oude Amsterdammers) naar de allerbeste burgemeester sinds 1900 zouden herhalen, eindigde Van der Laan waarschijnlijk aan de top.

In alle kranten en op AT5 verschenen al uitvoerige artikelen over zijn verdiensten. Onderbelicht bleef zijn grote passie voor de geschiedenis van Amsterdam – in relatie tot heden en toekomst van onze fijne stad.

 

Lees meer...

Bob Bouber: vergeten poppionier

Ik heb geen zinBob Bouber (die eigenlijk Boris Blom heet) zette in de jaren zestig de Nederpop-muziek op de kaart, eerst als ZZ & De Maskers, later met popgroep Het.

In het oktobernummers van Ons Amsterdam (nu in de winkel!) leest u het hele verhaal. Mis dit nummer niet.

Het's grootste succes was eind 1965 'Ik heb geen zin om op te staan' Beluister het hier en u bent in één klap terug in de jaren zestig!  

Het septembernummer van Ons Amsterdam

Nu verkrijgbaar in boekhandel en kiosk: het nieuwste nummer van Ons Amsterdam

Cover  OA 09 - 2017

Uniek inkijkje in 18de-eeuws Amsterdam
Rembrandt experimenteerde er al mee, maar pas na 1700 werden ze echt populair: de Amsterdamse stadsgezichten. Het Stadsarchief wijdt er een tentoonstelling aan die een uniek inkijkje biedt in het dagelijks leven van die tijd. Wij lichten er enkele pareltjes uit.

Wat staat er nog meer in het komende nummer?

Lees meer...